نمایش 1–12 از 223 نتیجه

سیم و کابل چیست؟

در دنیای مدرن امروزی، هیچ کاری بدون برق امکان پذیر نخواهد بود. به همین دلیل است که سیم و کابل برق بیش تر از هر زمان دیگری مورد استفاده قرار می گیرند. کابل و سیم برق معمولاً یکی در نظر گرفته می شوند اما تفاوت های عمده ای با یکدیگر دارند. با این وجود، از هر دو برای انتقال جریان الکتریسیته در سیستم های برق استفاده می شود. برای استفاده درست از کابل یا سیم برق باید ابتدا با تفاوت میان آن دو آشنا شد.

انتقال جریان الکتریکی با سیم و کابل  

از سیم یا کابل به منظور انتقال جریان الکتریکی استفاده می شود. اگرچه، تفاوت های قابل توجهی میان این دو محصول وجود دارد، سیم در واقع رشته ای است که در قطرهای مختلفی ساخته می شود. سیم برق از دو بخش هادی و عایق تشکیل می شود. برای بخش هادی سیم از فلزهای آلومینیوم و مس استفاده می شود، چرا که درصد خلوص بالایی دارند. قسمت عایق را معمولاً از یک ماده نارسانا مانند PVC می سازند تا خطر برق گرفتگی کاهش یابد.

در مقابل، کابل از پرکاربردترین کالاهای برق به شمار می رود. تمام دستگاه ها و محصولات مرتبط با جریان الکتریکی از کابل استفاده می کنند. کابل های برق از چند سیم تشکیل می شوند که درون یک غلاف نارسانا قرار می گیرند. با این وجود، برخی از کابل ها حتی از یک رشته سیم تشکیل شده اند. به طور کلی، از کابل ها می توان در لوله های برق، زیر زمین، زیر آب، هوا یا روی زمین برای انتقال داده استفاده کرد.

انواع سیم و کابل برق مورد استفاده در صنایع

در این بخش، انواع سیم برق و کاربرد آن ها را توضیح خواهیم داد.

  • سیم برق افشان: این نوع سیم ها شامل رشته های نازک فلزی هستند که درون عایق PVC قرار می گیرند. انعطاف پذیری بالا آن ها باعث شده است تا در سیم کشی ساختمان به کار روند.
  • نیمه افشان: سیم های نیمه افشان دارای کاربردی شبیه به سیم های مفتولی هستند. از آن ها می توان در مکان هایی با تنش مکانیکی بالا استفاده کرد.
  • سیم ارت: این سیم برای انتقال جریان نشتی به زمین استفاده می شود. استفاده از سیم ارت برای کاهش احتمال برق گرفتگی و حفاظت از وسایل برقی ضروری است.
  • مفتولی: سیم های مفتولی شامل یه رشته ضخیم فلزی هستند که درون عایق قرار می گیرد. این سیم ها با نام های دیگری ازجمله: سیم خشک یا سیم سفت نیز شناخته می شوند.
  • سیم لاکی: سیم های لاکی، سیم های روکش داری هستند که به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت بین استاتور و روتور استفاده می شوند.

 

انواع سیم برق

 

آشنایی با انواع کابل برق از نظر سطح ولتاژ

کابل های برق را می توان بر اساس سطح ولتاژ تقسیم بندی کرد. قدرت جریان برق یا الکتریسیته بر اساس ولتاژ بیان می شود که می تواند، قوی یا ضعیف باشد. کابل های برق باید بر اساس نوع ولتاژ کاری (قوی یا ضعیف) انتخاب می شوند. به طور کلی، انواع سیم و کابل برق بر اساس سطح ولتاژ به سه دسته تقسیم می شوند:

  • کابل فشار قوی: کابل های فشار قوی یا high voltage cables با نماد HV نشان داده می شوند. این کابل ها را می توان برای سطح ولتاژ بسیار بالا استفاده کرد. به طور کلی، کابل های فشار قوی توانایی تحمل سطح ولتاژ 63 تا 230 کیلووات را دارند.
  • فشار متوسط: کابل های فشار متوسط برای تحمل فشار نه خیلی زیاد و نه خیلی کم تولید شده اند. این کابل ها که با علامت MV (Medium Voltage Cables) نشان داده می شوند، قابلیت تحمل سطح ولتاژ 1 تا 33 کیلووات را دارند.
  • کابل فشار ضعیف: کابل های فشار ضعیف، تحمل کمتری در برابر ولتاژ و فشار دارند. از این کابل ها بیشتر برای مصارف معمولی استفاده می شود. به طور کلی، محدوده تحمل سطح ولتاژ کابل های فشار ضعیف از 300 تا 1000 وات است.

انواع کابل برق

آشنایی با انواع کابل برق از نظر نوع کاربرد

کابل های برق بر اساس نوع کاربرد به دو دسته مسلح و غیر مسلح تقسیم می شوند. کابل های برق مسلح از جمله کابل هایی هستند که توانایی بالایی در برابر ضربه، نفوذ رطوبت، فشار و عوامل محیطی دارند. در ساخت این کابل ها معمولاً از فولاد یا سرب استفاده می شود. در مقابل، کابل های غیر مسلح هیچ مقاومتی در برابر عوامل محیطی و خارجی ندارند. این کابل ها تنها عایق جریان الکتریکی هستند.

البته، کابل های برق را می توان بر اساس نوع کاربرد به گونه دیگری نیز تقسیم بندی کرد:

  • کابل های برق با هدف انتقال برق: از این کابل ها می توان هم به صورت زمینی و هم هوایی استفاده کرد.
  • کابل های برق با هدف انتقال سیگنال: این کابل ها شامل انواع مختلفی هستند که از مهم تری آن ها می توان به کابل های کنترل، ابزار دقیق و انتقال داده اشاره کرد.
  • کابل های برق برای تامین روشنایی و راه اندازی تجهیزات برقی: این نوع کابل ها را معمولاً زیر یا روی زمین نصب می کنند. از دیگر کاربردهای این نوع کابل ها می توان، به تجهیزات کوچک برقی، وسایل کم توان برقی و تابلوهای توزیع اشاره کرد.

مشخصات کلی سیم و کابل برق

روی هر کابل یا سیم، تمامی مشخصات فنی نوشته می شود. این مشخصات شامل نوع عایق، تعداد هادی، سطح مقطع سیم، شکل هادی، تعداد رشته سیم ها و میزان تحمل ولتاژ هستند. سیم ها معمولاً با تعداد هادی 2، 4 یا 5 رشته استفاده می شوند. سطح مقطع آن ها نیز بر حسب میلیمتر مربع نشان داده می شود. تمام رشته های درون یک کابل لزوماً دارای سطح مقطع یکسانی نیستند.

اکثر هادی ها، دارای سطح مقطع گرد هستند اما برخی از آن ها با سطح مقطع مثلثی ساخته می شوند. به این نکته توجه داشته باشید که تعداد رشته سیم ها ارتباطی با تعداد هادی ها ندارد. این متغیر نشان می دهد که سیم از نوع مفتولی است یا چند رشته ای. حداکثر ولتاژ قابل تحمل به عنوان مهم ترین مشخصه عنوان می شود زیرا نمی توان از کابل در کاربری های فراتر از تحمل ولتاژ طراحی شده آن استفاده کرد.

مشخصات کلی کابل برق

نکات مهم برای خرید سیم و کابل برق

هر یک از کابل ها برای کاربری خاصی تولید شده اند و نمی توان از آن ها در زمینه های دیگر استفاده کرد. یکی از مهم ترین نکات هنگام خرید سیم یا کابل برق، متراژ آن است. خرید سیم با متراژ کم باعث می شود تا به وصل کردن سیم اضافی نیاز پیدا کنید. این اتصالات معمولاً خطرناک هستند و احتمال برق گرفتگی را افزایش می دهند. از سوی دیگر، خرید کابل یا سیم اضافی با ضرر مالی همراه خواهد بود.

در خرید سیم یا کابل برق حتماً باید به استانداردهای ملی و جهانی توجه کرد. محصولات ایرانی معمولاً بر اساس استاندارد شرکت استاندارد یا توانیر تولید می شوند. سیم یا کابل هایی که دارای استانداردهای جهانی ازقبیل ایزو هستند، کیفیت بسیار بالایی دارند. به منظور داشتن یک انتخاب مناسب، بهتر است با یک برق کار مشورت کنید.

در نهایت، پیش از خرید حتماً از فروشنده بخواهید تا سیم و کابل مورد نظرتان را تست کند. کابل های برق معمولاً بدون ضمانت نامه به فروش می رسند و احتمال آسیب رسیدن به آن ها در حین حمل و نقل وجود دارد. اگر می خواهید از کیفیت محصول خریداری شده خود مطمئن شوید، از یک فازمتر القایی برای تست سیم یا کابل برق استفاده کنید.

نکات مهم خرید سیم برق

معرفی برندهای مطرح سیم و کابل برق

برندهای بسیار زیادی در زمینه تولید سیم ها و کابل های برق فعالیت دارند. دو برند مطرح ایرانی، سیمکو و افشارنژاد نام دارند که با ارائه کیفیت عالی به فروش قابل توجهی دست یافته اند. برند افشارنژاد، محصول شرکت صنعتی الکتریک خراسان است که به عنوان یکی از برترین برندهای ایرانی در زمینه تولید کابل برق شناخته می شود. این شرکت در سال 1345 با همکاری یک شرکت ایتالیایی شروع به کار کرد و به تدریج خط تولید خود را راه اندازی نمود.

یکی دیگر از برندهای مطرح ایرانی در زمینه تولید کابل برق، سیمکو نام دارد. این شرکت با بیست سال سابقه درخشان موفق به کسب استانداردهای ملی و جهانی شده است. به همین دلیل، سیم ها و کابل های برند سیمکو در بازار با فروش قابل توجهی روبرو هستند. از مهم ترین محصولات این برند می توان، به کابل های کواکسیال و مخابراتی اشاره کرد.

برندهای تولید کننده کابل برق

عوامل تاثیرگذار بر قیمت سیم و کابل برق

سیم ها و کابل های موجود در بازار با قیمت های مختلفی به فروش می رسند. این موضوع می تواند، خرید را دشوارتر کند. فاکتورهای بسیار زیادی بر قیمت سیم و کابل برندهای مختلف تاثیر می گذارند. از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت مواد اولیه
  • اندازه و ضخامت سیم و کابل برق
  • هزینه تولید (شامل هزینه نیروی انسانی، ضایعات و بسته بندی)
  • نوع عایق به کار رفته در سیم یا کابل برق (PVC یا XLPE)
  • هزینه تست و آزمایش عملکرد هزینه سربار (شامل هزینه دفتر، هزینه فروش و دریافت تاییدیه)

پیش از خرید، حتماً لیست قیمت سیم و کابل برق برندهای مختلف را استعلام بگیرید.

 

خرید کابل برق با قیمت مناسب

 

خرید سیم و کابل برق از شرکت فنی مهندسی برقستان

خرید سیم و کابل باید از مراکز و فروشگاه های معتبر انجام شود. به منظور اطمینان از کیفیت کابل های برق حتماً به نمایندگی های مجاز مراجعه کنید. فروشگاه اینترنتی برقستان می تواند، به شما در خرید انواع سیم و کابل کمک کند. این شرکت در سال 1393 با بهره مندی از تخصص و تجربه تکنسین ها و مهندسان برق شروع به کار کرد. تمام محصولات فروشگاه اینترنتی برقستان با قیمت مناسب، ضمانت مادام العمر، استانداردهای ملی و پشتیبانی عالی به فروش می رسند.